90 napos diéta

90 napos diéta, diéta, fogyókúra, diétás, A 90 napos diétát amerikai sportorvosok dolgozták ki, melynek segítségével 90 nap alatt akár 15-20 kg súlyfeleslegtől is megszabadulhatunk. A diéta lényege a szétválasztás. Ez azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit a szervezet így könnyebben lebont.

A napok sorrendjét nagyon fontos betartani! A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, a szénhidrátnap és a gyümölcsnap, majd ismét a fehérjenap, s így váltakozik a 4 nap sorban, 90 napon át. A diéta alatt havonta egyszer víznapot szükséges tartani, amely a gyümölcsnap után következik, utána pedig ismét a fehérjenap következik.

A 90 nap alatt minden reggeli ugyanaz:
Bármilyen gyümölcs, vagy helyette 100 %-os, cukormentes gyümölcslé.

A 90 napos diéta alatt cukormentes kávé és tea természetesen fogyasztható. A nassolás kerülendő!

1. nap: Fehérjenap

Mi tartozik a fehérjék közé?

Mindenféle állati eredetű étel, hús, hal, tej, sajt, tojás, túró, joghurt, és fehérje még a gomba és a szójatermékek is, pl. a tofu, szója granulátum, és szójakocka. A vajjal és a zsírral viszont óvatosan kell bánni, ezek a zsiradékokhoz tartoznak, és a diéta alatt érdemes minimálisra csökkenteni a fogyasztását.

EBÉD ÉS VACSORA: 20-20 dkg mennyiségű hús, hal, belsőség, felvágott, tejtermékek, szójatermékek és gomba fogyasztható nyers zöldségekből készült salátával.
2. nap: Keményítőnap

Mi tartozik a keményítők közé?

Mindenféle zöldség nyersen, sütve, főzve, párolva! Ide tartozik a lencse, a bab, a kukorica, a rizs és pl. a burgonya is.

EBÉD és VACSORA: 20-20 dkg magas keményítő tartalmú zöldség, pl. bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, burgonya főzve vagy sütve rizskörettel.

3. nap: Szénhidrátnap

Mi tartozik a szénhidrátok közé?

Tészta, gabonafélék, pizza, sütemény és édesség.

EBÉD és VACSORA: Aki sósra vágyik, ehet főtt tésztát, pitát vagy pizzát kevés paradicsomszósszal és zöldséggel megspékelve. Aki az édeset szereti, az ehet süteményeket, tortát, kalácsot és egyéb süteményeket mértékkel.

4. nap: Gyümölcsnap

Mi tartozik a gyümölcsök közé?

Gyümölcsnapon fogyasztható mindenféle friss gyümölcs, plusz lehet még 1-2 maroknyi aszalt gyümölcs, mogyoró, mandula, és dió is az étlapon.

EBÉD és VACSORA: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.

Egyéb tudnivalók:

A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.

A diéta alatt igyunk sok folyadékot, tisztított vizet, ásványvizet vagy gyógyteát.

 

Cukorbetegség, lisztérzékenység, tejallergia, túlsúly, autoimmun betegségek, candida vagy emésztési problémák gyötörnek?

Ismered már a paleo diétát? Tudtad, hogy ez a diéta számos civilizációs betegségre nagyon jó hatással van?